Ráda bych vám ukázala další recept, který mi učaroval. Tentokrát se nejedná o buchtu vyloženě nízkokalorickou, ale zdravá je rozhodně - už jen proto, že obsahuje celozrnnou žitnou mouku a pouze pár lžic cukru. A jaká je to dobrota:)!
Potřebujeme:
Potřebujeme:
Suchá směs:
500g celozrnné hladké žitné mouky
1 prášek do pečiva
80g třtinového cukru (4-5 lžic)
5 lžic kakaa (já dala další 3 lžíce karobu)
1/2-1 šálek sekaných arašídů
Mokrá směs:
600ml mléka
4 lžíce arašídového másla
1 vejce
4 lžíce olivového oleje
Rozehřejeme troubu na 180°. Mezitím nasypeme do mísy suché suroviny (řádně promícháme kypřicí prášek s moukou) a vše smícháme. Mléko ohřejeme a rozmícháme v něm arašídové máslo, pak i vajíčko a olej. Postupně přiléváme k suché směsi, promícháme a nalijeme na plech- Pečeme zhruba 20 minut (zkusíme špejlí).
Buchta je výborná, "mokrá", pevná a přitom jemná. A je to opravdu chuťový zážitek:)
Vypadá výtečně, ale ty kalorie ....:))
OdpovědětVymazatHealthy, dva rozumně velké kousky, sklenice podmáslí a máš zdravou snídani, na které si opravdu pochutnáš, zasytí tě a ani kalorie nijak nepřestřelíš:)!
Vymazatparádní večer to rozhodně byl :D a děkuji :-*
OdpovědětVymazatta buchta vypadá vážně skvěle :) já jen zrovna nejsem moc buchtová, mamina občas přinese nějakou dobrou buchtu z práce, tak si dám, ale doma jí už vůbec neděláme :))
Vypadá úžasně! Poslední dobou jsem si arašídové máslo zamilovala a jen přemýšlím, kam všude bych ho nacpala :D Moc děkuju za tip, buchta určitě skvěle poslouží jako víkendové pečení a na pár dní jako snídaně :))
OdpovědětVymazatTyyyyjo, to vypadá fakt dobře! :)
OdpovědětVymazatMyslíš, že by to šlo z normální celozrnné žitné, pšeničné či špaldové mouky nebo musí být nutně hladká? Vypadá to totiž opravdu dobře :)
OdpovědětVymazatNechci psát zavádějící informace, ale mám pocit, že celozrnné mouky se většinou prodávají hladké - určitě to ale půjde i z polohrubé, vůbec bych se toho nebála.
VymazatVšechny buchty, které dělám, peču z celozrnné mouky a to té, která je zrovna po ruce (nejraději mám špaldovou) a vždy je to jedlé:D, jestli máš ale žitnou, udělala bych to přece jenom z žitné, aby se výsledek opravdu povedl:)
Já právě potkávám u nás jen celozrnnou žitnou, pšeničnou, špaldovou bez dalšího popisku zda je hladká, hrubá, polohrubá, takže těžko říct :D...Zkusím to z té žitné a uvidím :)
VymazatDěkuju :) Zrovna si říkám, jaká je "škoda", že už nehubnu :D To by se zapisovalo... Budu muset vymyslet jiné využití.
OdpovědětVymazatkalorie-nekalorie vybízí k hříchu !
OdpovědětVymazat:D A to tě v klidu nechat nemůže, je mi to jasné... Díky!
VymazatPaní, na první pohled se mi sbíhají sliny. Kakao, arašídy, mokřejší konzistence... Asi se do ní taky pustím :D
OdpovědětVymazatMám to stejně jako fitness-girl ;) jen nevím, že jak dlouho se k ni dostanu :D toho je tolik co bych chtěla upéct ://
OdpovědětVymazatTa buchta vypadá fantasticky!! Buchty miluju, ale v mojí oblíbené bábovce je čtvrt kila cukru, takže jsem ji hodně omezila... možná místo ní teda zkusím tuhle kakaovou dobrotu :-)
OdpovědětVymazatMňam, už vím, co si upeču na víkend. Pokud se k tomu dostanu. Při čtení ingrediencí se mi sbíhají sliny.
OdpovědětVymazatSartre
Já si ani netroufám od něj něco dalšího číst. Klub rváčů mě natolik uchvátil, že se bojím zklamání, které by přišlo, kdyby další knížka nebyla tak dobrá.
OdpovědětVymazatCvičení mi dnes dalo opravdu zabrat, už teď se těším na neděli - na regeneraci :D
Můžu tě poprosit o energetickou hodnotu celé buchty? :-)
OdpovědětVymazatSpočítanou ji nemám, podle surovin je jasné, že si jí člověk ve fázi hubnutí musí dát jen kousek:)
VymazatNezlobte se na me ale tp se neda jist. 🙄 a to mam zdrave buchty rada.
OdpovědětVymazat