Krásný den dámy:)!
Včera jsme se s milým rozhodli, že si natrháme třešně - rodiče mají zahradu, takže každý rok máme alespoň pár domácích jablíček, hrušek, meruněk, třešní, višní, ořechů...:) A co se dělá z třešní? Bublanina! Já si recept vymyslela tak, aby mi vyhovoval při hubnutí a povedlo se, posuďte sami:
400g odtučněného tvarohu
70g třtinového cukru
3-4 vejce (dle velikosti)
50g proteinového prášku (já použila bez příchuti)
150g hladké celozrnné mouky (používám špaldovou)
třešně - množství dle dle chuti:)
Postup je jako obvykle velmi snadný.
Tvaroh promícháme s cukrem a žloutky, přidáme proteinový prášek, mouku a dvě lžíce vody. Z bílků ušleháme pevný sníh a jemně vložíme do těsta. To pak rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dle libosti poklademe třešněmi.
Pečeme při 170° dozlatova (u nás to bylo asi 20 minut).
Energetické hodnoty celé bublaniny:
145g bílkovin
21g tuků
224g sacharidů
Kousek 1/16 (na fotkách jsou 2):
442 kJ
9,1g bílkovin
1,3 g tuků
14g sacharidů
Hodnoty jsou skvělé (navíc díky třešním má i vysoký obsah vlákniny), na snídani si můžu bez výčitek dát tři kousky.
Tato varianta je bez kypřicího prášku, o vyběhnutí se postará sníh. Příště vyzkouším prášek přidat a uvidím, co to udělá:) Buchta je jemná a vláčná, s mírně pudinkovou konzistencí (za to může tvaroh) a díky bílkovinám zasytí. Moc mi chutnala:)!
Vypadá vážně superově, díky za další tip a skvělý recept! Jsi šikovná, že jsi ho vymyselela sama a povedl se ;)
OdpovědětVymazatDalší z receptů, co si dávám do záložky a snad někdy upeču. :) Já si chtěla koupit celozrnnou mouku na buchtu, co mám v plánu upéct na sestřinu oslavu a jaké pro mě bylo překvapení, že těch mouk (správnej tvar? :D) je asi 5 druhů? Naštěstí mi paní v obchodě poradila a já můžu vesele kuchtit.. Dá se to dělat i s jiným ovocem, viď? Třešeň tu nikde blízko není, zato jahod máme požehnaně..
OdpovědětVymazatVypadá hodně dobře! A navíc ta jedna porce je poměrně dost velká a má jen 442 Kj? :-O Jsem překvapená a píšu si do mého recipe-listu! :)
OdpovědětVymazatVypadá to parádně a asi to i parádní bude! Obdivuju tohle nadšení, když má člověk péct. Mě to jednu dobu taky drželo, ale teď je to slabší...
OdpovědětVymazattyyyjo tam je třešní...musí být výborná! já mam ráda bublaninu s kakaovym těstem ;-)
OdpovědětVymazatto vypadá výborně, musím vyzkoušet, už se těším :-)
OdpovědětVymazatDíky za skvělý recept, včera jsem vyzkoušela a velmi chutná mně i mému muži!
OdpovědětVymazatPřidala jsem do těsta ještě rozmačkaný banán a lžičku arašídového másla :)
Nightmare
Bublanina je výborná, recept parádní, ten tvaroh to dělá pěkně vláčné. A čím víc třešní, tím lepší - navíc jsou v jídelníčku i zdravé :D Škoda, zavařené už nám došly, ale nebude dlouho trvat a třešňová sezóna je zase tady... :-)
OdpovědětVymazatDěkuji za recept. Buchta je opravdu moc dobrá a ne tak sladká :-))).
OdpovědětVymazatJanča