čtvrtek 31. května 2012

Jídelníček 30. května + Jak lépe spalovat tuk

Pěkný den přeji!
Dnešní jídelníček vypadá takto:
6:45 – ovesná kaše (70g vloček + 200ml mléka), do toho vmícháno 20g čoko-koko proteinu
9:50 – kiwi, 100g odtuč. tvarohu + 100g Hollandie, 20g žitných vloček („Majda ve skleničce“J)
13:10 – kuřecí kousky s bramborovým salátem (150g restovaného kuřete v bílém jogurtu se lžičkou olivového oleje, porce salátu je ze 100g brambor rozšťouchaných se 150g hrášku a mrkve, půlkou cibulky, 100g bílého jogurtu a přece jenom trošičkou light tatarky)
16:00 – 200g bílého cottage
17:15 – salát (ledový salát, ředkvičky, pár cherry rajčátek)
20:00 – 3 míchaná vajíčka, 3 křehké plátky, ledový salát
Hodnoty: 6700 kJ, 141g bílkovin, 48g tuků, 147g sacharidů
Pohyb: 30 minut ostré chůze (vynechání MHD:)) následovaných 15 minutami posilování břišních svalů

Dnešek jsem trávila v práci a to pak mám večer dvě možnosti: 
První je dojet o půl sedmé na jeden spoj, čekat 20 minut na jeho odjezd, během chvilky dojet na "mou" zastávku a pak jít deset minut domů,
druhá dojet a pak si ty tři kilometry dát během půlhodinku a ještě přijít o tři minuty dříve domů, jako se mi to dnes povedlo:) Příteli jsem vysvětlila (sice s nadsázkou, ale ona je to pravda), že tím šetřím čas, protože bych dorazila v sedm a ještě do osmi skákala u Jillian, takto mám splněno už něco po sedmé.


A aby byl dnešní příspěvek něčím přínosný, přidávám článek, na který jsem dnes narazila a který mi přijde skvěle sepsaný. Je to tento článek o metodách, které nám pomohou zbavit se podkožního tuku. Server Ronnie je pro kulturisty, nelekněte se tedy použité terminologie a příkladů s chlapíky o váze 90 kilo:), na druhé straně právě kulturisté potřebují být vyrýsovaní, tj. s nízkým procentem tělesného tuku, aby jejich svaly vynikly!
Můj komentář by byl ten, že cvičení nalačno dle mého dobrý nápad není, takže toto bych nedoporučovala, po posilovacím cvičení ale kardio rozhodně ano - ovšem opět ne více než 20-30 minut, jak je řečeno v článku. "Těžké váhy" také používat nemusíte, činky ale rozhodně neopomíjejte - díky nim bych poprvé v životě neoznačila své paže za rozkydlé... A ani co se bílkovin týče nemohu souhlasit - uvedených 40 % je opravdu moc. Na druhou stranu 20-30 % by mělo být pro cvičící ženu optimem.

1 komentář:

  1. Krásné jídelníčky a výborné rady!
    Jsem moc ráda, že máš svůj blog.

    Lauritta

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie