neděle 2. září 2012

1. 9. + Pro radost

V prvé řadě bych vám chtěla moc poděkovat za povzbudivé komentáře, opravdu mě potěšily a věřím, že i ony se podílely na zásadním zlepšení, které se dnes dostavilo:) Snad to vydrží!

Při cystitidě, zánětu močového měchýře, se doporučuje konzumace zakysaných mléčných výrobků a jogurtů (bílých, s velkým množstvím jogurtových kultur). Dále by se měl dát pozor na dráždivé složky potravy, jako je koření a třeba kofein.
Se znalostí výše uvedených informací a nechutí pozřít cokoliv mi nakonec vyšlo toto:
6:50 - ovesné vločky s Hollandií, žlutý meloun, sklenice podmáslí
9:15 - pár lžiček brusinkového kompotu
11:15 - sklenice podmáslí, pár křehkých plátků, brusinkový kompot
14:15 - žitné těstoviny s dušenou paprikou, cuketou, olivovým olejem a mozzarellou light 
17:15 - sklenice podmáslí, pár křehkých plátků, brusinkový kompot
Po příjezdu domů (no jo, pracovní víkend) mě ale čekalo úžasné překvapení:

...milý připravil zapečené těstoviny, abych nemusela po příchodu z práce ještě vařit. 
"Uvažoval jsem, že bych tam dal ty tvoje žitné, ale pak jsem si říkal, že to sneseš..."
"Chápu, pomsta za to, že já ti furt peču celozrnné buchty..." :D
A to není vše (teď to úžasné překvapení:D)!


Můj chlap mi upekl nebesky voňavé špaldové muffiny s praženými ořechy, špetkou skořice a hořkou čokoládou!
Jsem si jistá, že když řeknu, že ho miluji nade vše, nebudete mít sebemenší problém mi to uvěřit...:D A recept zde - trochu se mi pohrabal v záložkách...:)


Takže jídelníček byl završen malou oslavou - úžasnými muffiny, skvělou večeří (kterou jsem samozřejmě obohatila poctivou porcí salátu) a dvěma panáčky vynikajícího vína z černého rybízu, které jsem koupila na farmářských trzích.
Ach...:)

PS: Pak mi ještě povídal, jak to připravoval - není to tak, že by vařit vůbec neuměl, jednodušší jídla zvládne hravě, spousty věcí navíc pochytil ode mě, ale spíše nemá praxi. A tak mě překvapilo, když říkal věty typu "Nejprve jsem začal s muffiny a když jsem viděl, že je první várka v pořádku, pustil jsem se do těstovin. Neměl jsem šlehačku, a tak jsem v horkém mléce rozpustil máslo, rozpustil v omáčce trochu sýra, nechal vychladnout, vmíchal vajíčka a zalil tím předehřáté těstoviny. ." ... cooo?! :D 

10 komentářů:

  1. To je krása! Takového chlapa si važ :) Mně to připadá jak z amerického filmu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, ten je hodný :D skvělej :D
    Jinak zapečené těstoviny i já miluji, vlastně i brambory zapečené, mŇam :) zrovna dnes budu mít těstoviny k obědu... tak už se na ně těším, co jsem viděla ten obrázek :D

    OdpovědětVymazat
  3. Bože, ty těstoviny vypadají více než úžasně - jsem těstovinomaniak :D A ten cheesecake se mi nenašel :/ ale může být taky dobrý, jenom už tam teda nebudou ty sušenky no :D .. a ty já na tom miluju, ale ráda bych zkusila i tam ten! :)
    Doufám že už ti je líp.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nemám slov.
    Tvůj milý je SKUTEČNÝ MUŽ. Nevěděla jsem, že takové bytosti existují i v dnešní době, s touhle péčí budeš zdravá jedna radost :)
    Meloun jsem ochutnala a děkuji za dodání odvahy, je vynikající! Teď půjdu vyzkoušet špaldové muffiny, doufám že budu stejně úspěšná jako tento Pan Božský!:D
    Užijte si neděli
    Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, myslím, že to dám milému přečíst a doufám, že se bude aspoň trochu červenat, zvláště díky Evi:) (A to jsem ještě nenapsala, že předtím dokonale uklidil!) Nejlepší on je, v šestnácti jsem ho viděla a od té doby nepustila, neb je mi jasné, že jinde bych si jen pohoršila...:D A snažím se, aby on cítil totéž:)

    OdpovědětVymazat
  6. No páni, máš skvělého chlapa. Toho si drž :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak toho milého se drž zuby nehty :P můj teda nepeče, ale taky se snaží kuchtit, takže doufám, že se dostane do takové fáze jako ten tvůj :P

    OdpovědětVymazat
  8. Velice vynalézavý to muž ;) :D važ si ho ;) Hlavně když dělal ty těstoviny :D víno z černého rybízu? To slyším prvně :D ať se ti to brzo zlepší ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Paráda :-)... těstovinky i muffinky vypadají skvěle, "rozhovor" o pomstě za zdravé buchty mne hned po ránu pobavil :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, to vypadá úžasně?!?! Já hrozně toužím po tom, aby mi drahý něco uvařil, ale nemůžu ho k tomu dokopat. On je doma pokaždé mnohem později než já, i když to se nejspíš brzy změní, tak uvidíme:) Třeba mi nachystá taky tak úžasné překvapení, jako tvůj přítel :)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie