středa 8. srpna 2012

Kakaová buchta na plech s arašídovým máslem

Ráda bych vám ukázala další recept, který mi učaroval. Tentokrát se nejedná o buchtu vyloženě nízkokalorickou, ale zdravá je rozhodně - už jen proto, že obsahuje celozrnnou žitnou mouku a pouze pár lžic cukru. A jaká je to dobrota:)!

Potřebujeme:
Suchá směs:
500g celozrnné hladké žitné mouky
1 prášek do pečiva
80g třtinového cukru (4-5 lžic)
5 lžic kakaa (já dala další 3 lžíce karobu)
1/2-1 šálek sekaných arašídů 

Mokrá směs: 
600ml mléka
4 lžíce arašídového másla
1 vejce
4 lžíce olivového oleje

Rozehřejeme troubu na 180°. Mezitím nasypeme do mísy suché suroviny (řádně promícháme kypřicí prášek s moukou) a vše smícháme. Mléko ohřejeme a rozmícháme v něm arašídové máslo, pak i vajíčko a olej. Postupně přiléváme k suché směsi, promícháme a nalijeme na plech- Pečeme zhruba 20 minut (zkusíme špejlí).

Buchta je výborná, "mokrá", pevná a přitom jemná. A je to opravdu chuťový zážitek:)

18 komentářů:

  1. Vypadá výtečně, ale ty kalorie ....:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Healthy, dva rozumně velké kousky, sklenice podmáslí a máš zdravou snídani, na které si opravdu pochutnáš, zasytí tě a ani kalorie nijak nepřestřelíš:)!

      Vymazat
  2. parádní večer to rozhodně byl :D a děkuji :-*

    ta buchta vypadá vážně skvěle :) já jen zrovna nejsem moc buchtová, mamina občas přinese nějakou dobrou buchtu z práce, tak si dám, ale doma jí už vůbec neděláme :))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá úžasně! Poslední dobou jsem si arašídové máslo zamilovala a jen přemýšlím, kam všude bych ho nacpala :D Moc děkuju za tip, buchta určitě skvěle poslouží jako víkendové pečení a na pár dní jako snídaně :))

    OdpovědětVymazat
  4. Tyyyyjo, to vypadá fakt dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Myslíš, že by to šlo z normální celozrnné žitné, pšeničné či špaldové mouky nebo musí být nutně hladká? Vypadá to totiž opravdu dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci psát zavádějící informace, ale mám pocit, že celozrnné mouky se většinou prodávají hladké - určitě to ale půjde i z polohrubé, vůbec bych se toho nebála.

      Všechny buchty, které dělám, peču z celozrnné mouky a to té, která je zrovna po ruce (nejraději mám špaldovou) a vždy je to jedlé:D, jestli máš ale žitnou, udělala bych to přece jenom z žitné, aby se výsledek opravdu povedl:)

      Vymazat
    2. Já právě potkávám u nás jen celozrnnou žitnou, pšeničnou, špaldovou bez dalšího popisku zda je hladká, hrubá, polohrubá, takže těžko říct :D...Zkusím to z té žitné a uvidím :)

      Vymazat
  6. Děkuju :) Zrovna si říkám, jaká je "škoda", že už nehubnu :D To by se zapisovalo... Budu muset vymyslet jiné využití.

    OdpovědětVymazat
  7. kalorie-nekalorie vybízí k hříchu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D A to tě v klidu nechat nemůže, je mi to jasné... Díky!

      Vymazat
  8. Paní, na první pohled se mi sbíhají sliny. Kakao, arašídy, mokřejší konzistence... Asi se do ní taky pustím :D

    OdpovědětVymazat
  9. Mám to stejně jako fitness-girl ;) jen nevím, že jak dlouho se k ni dostanu :D toho je tolik co bych chtěla upéct ://

    OdpovědětVymazat
  10. Ta buchta vypadá fantasticky!! Buchty miluju, ale v mojí oblíbené bábovce je čtvrt kila cukru, takže jsem ji hodně omezila... možná místo ní teda zkusím tuhle kakaovou dobrotu :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Mňam, už vím, co si upeču na víkend. Pokud se k tomu dostanu. Při čtení ingrediencí se mi sbíhají sliny.
    Sartre

    OdpovědětVymazat
  12. Já si ani netroufám od něj něco dalšího číst. Klub rváčů mě natolik uchvátil, že se bojím zklamání, které by přišlo, kdyby další knížka nebyla tak dobrá.
    Cvičení mi dnes dalo opravdu zabrat, už teď se těším na neděli - na regeneraci :D

    OdpovědětVymazat
  13. Můžu tě poprosit o energetickou hodnotu celé buchty? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spočítanou ji nemám, podle surovin je jasné, že si jí člověk ve fázi hubnutí musí dát jen kousek:)

      Vymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie