středa 12. září 2012

11. 9. + Sofie nakupuje jídlo

Hezký večer přeji:)! 
Včerejší jídelníček:
6:50 - ovesná kaše s dušenými švestkami a pár lžícemi bílého jogurtu
11:45 - odtučněný tvaroh s borůvkovým proteinem, naředěno jogurtem
15:45 - rýže natural s pečenou zeleninou a kostičkami eidamu
19:45 - zapečený pangasius se sýrem, pekingské zelí a okurkový salát + čokoládová pralinka (dostala jsem je a musela jsem referovat, jak chutnají:))

Jak už nadpis napovídá, dnes bych vám chtěla ukázat supernákup, který v naší dvoučlenné domácnosti není až tak častý. Totiž, většinou jezdíme na větší nákup jednou týdně do Lidlu a protože pracuji nedaleko Tesca, chodím do něj doplňovat zásoby. Tentokrát jsem před Lidlem výjimečně byla i v Kauflandu a tak se v jednom nákupu sešlo opravdu hodně jídla:D

Zleva - vepřová šunka 95%, Hollandia jogurty, čerstvá mléka, podmáslí, 2kg pytel papriky:), arašídová másla, jogurty 3% a 10% (řecký), 2x cottage, máslo, sójové maso, mísa s ovocem (švestky, kiwi, hrušky), sardinky a odtučněné tvarohy, pod nimi vajíčka, knackebroty se sezamem a s vlákninou, 30% eidamy, řecký sýr, šlehačka, před nimi hermelíny (45% a 13%), dietní mozzarella, ledové saláty a brokolice, sušené brusinky, těstoviny, černý čaj s příchutí Irish Cream...
...kokos, kypřicí prášek, brusinkový kompot, mandle, cibulka, mátový a heřmánkový čaj, dýně, bílá paprika a pod ní cukety, 81% čokoláda a čokoláda na vaření, lidlovské margotky (na buchtu) a sójové kmeny, malinová marmeláda, sušené švestky, slunečnicová semínka. To je asi vše:), na stůl se mi už nevešla mrkev a nedala jsem tam věci čistě pro milého, tj. párky, slaninu, nakládaný řecký sýr, tučný tvaroh, mazací sýr, goudu a podobně.



Tento nákup jsem vyfotila i proto, že na něm můžete vidět vlastně celý obsah naší ledničky (nebo tu část, kterou jím já:)), věci, které jsou v ní vždy a ty, které se tam více méně opakují a střídají s jinými, to se týká zejména zeleniny, kterou nakupuji podle toho, za jaký je peníz. Ve spíži pak mám konzervy (tuňák, sardinky, fazolky, sterilovaná rajčata, kysané zelí), těstoviny rýži a věci, které ve spíži bývají:) Pak mám ještě krabice, do kterých dávám věci ze zdravé výživy - v jedné mám obiloviny, ve druhé luštěniny, až budou obě plné, ráda vás s nimi seznámím:)
Více o tom, co jím a přibližný seznam stálic mého jídelníčku najdete zde.

Pokud by vás cokoliv zajímalo, budu ráda, když se zeptáte!
Mějte se krásně,
Sofie

9 komentářů:

  1. Miluji takovéhle obrovské nákupy! Máš tam samé dobrůtky. Mé nákupy vypadají prakticky stejně :) Ne vždy jsou tak velké, ale občas se taky zadaří :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný nákup! Jogurty Pilosy z lidlu jsou moc dobré, chuťově srovnatelné s Hollandií :) Ty hořké čokolády můžu doporučit ;) Už sem s nimi pekla a jsou moc dobré (ta 81% je lepší! :D) My vždycky nakoupíme a nejvíc toho v košíku mám já :D o:) :D

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt luxusní nákup :). Bych se k tobě nejraději přistěhovala, takových dobrot :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Před nedávnem jsem objevila, jak se v Lidlu super nakupuje! Předtím jsem nad tímto obchodem vždy ohrnovala nos a teď toho lituju ... Jejich jogurty mi moc chutnají, mají pro mě tak - akorát konzistenci, takže pro ně jezdím přes půl města :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Fío! to je nákup! ;)
    Mohu se zeptat, tu šunku máš z Lídlu, nebo kauflandu? Mám šunky moc ráda, ale jen ty, které mají opravdu, velký podíl masa, nesnáším ty napuštěné vodou a kdejakými blafy! ;)
    A nemáš Nějaký tip na těstoviny? Zkušela jsem barevný, ale chtěla bych něáký, který nemají tak velké KJ, nejsou něáké celozrnné, nemáš zkušenost?;)
    děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šunku mám z Lidlu, stojí okolo 40 Kč, ale beru to tak, že ji mám na 2-3x a nekupuji ji pokaždé, řekněme jednou za týden až dva. A máš pravdu, než kupovat nějakou lacnou, raději si dám pořádnou a po troškách:)
      Těstoviny kupuji ve zdravé výživě, žitná vřetena za cca 26 Kč, jsou jen z bio celozrnné žitné mouky a jsou opravdu dobré, doporučuji se po nějakých takových podívat.

      Vymazat
  6. Wow! Je toho požehnaně! Ale jsou tam samé skvělé věci. U nás se nakupuje pravidelně, proto se vyhýbáme velkým mega nákupům. :) Lidl je od nás poměrně daleko, tak chodíváme nakupovat do Billy (hlavně šmakouna, tofu, ..) a Alberta ;)

    OdpovědětVymazat
  7. podobné věci nakupuju taky, i když v menším množství, protože tohle bych domů asi ve dvou taškách neodtáhla:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím, také to tak dělám - po "troškách" a častěji (a nebo beru krosnu:D), tentokrát se jelo autem, tak jsem se chovala jako správný sysel...:)

      Vymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie