pondělí 3. září 2012

2. 9. + Rychlá dýňová polévka - dýňový krém

dýňový krém
Výborná večeře
Vítám vás v novém týdnu:)!
6:50 - ovesné vločky s Hollandií, oříšky, skořicí a rozinkami
10:45 - 4 mini-muffinky, podmáslí
15:15 - zapékané těstoviny, ledový salát
19:15 - půl štamprle rybízového vína:)
20:15 - dýňová polévka s jogurtem, brusinkami a lžičkou másla + 2 knackebroty s eidamem
22:00 - dvě lžičky brusinek (léčebná dávka)

Dlouhé mezery, je mi to jasné, byla jsem v práci a nebyl moc čas ani chuť...

Večer jsem měla chuť na něco teplého, a při pohledu na dýni ve spíži mě napadla dýňová polévka - přikládám recept, či spíše stručný návod:) Nakrájela jsem půlku dýně na kostičky (ehm, přítel nakrájel, mně to moc nešlo, měla tuhou slupku), rozehřála jsem kastrolek, vsypala kostky do něj, nechala chvilku prohřát. Mezitím se mi ohřívala voda v konvici a horkou vodou z ní jsem pak dýni zalila tak, aby nebyla úplně ponořená, pod pokličkou jsem nechala dýni vařit - trvalo to snad pět minut, opravdu mě ta rychlost překvapila. Osolila jsem, přisypala skořici a nastrouhala trošku muškátového oříšku, rozmixovala a na talíři ozdobila jogurtem, brusinkami a plátečkem másla - vše se mi potápělo, takže jsem musela fotit rychle:D 
Polévka chutnala vcelku sladce, takže jsem zároveň zahnala případné večerní chutě, vyšly mi dvě porce a já se tedy těším na dnešní večeři:) 
Dýně se dá před vařením i orestovat, ale mně šlo o rychlost, stejně tak se dá zalít vývarem, já si spíše chtěla vychutnat sladký nádech.

Pravidelní návštěvníci (...návštěvnice:)) si všimli, že blog vypadá jinak. A já se vás chci zeptat, co na něj říkáte? Předchozí vzhled se mi zdál přeplácaný, zkusila jsem si včera pohrát s nastavením a s výsledkem jsem spokojená - není to extratřída, ale v rámci mých schopností...:D
Těším se na vaše názory a komentáře (kterých už je na blogu přes 500, děkuji!),
Sofie

13 komentářů:

  1. dýňovou polévku mám moc ráda, dělám ji o trošku jinak, ale je taky výborná:) zrovna včera jsem ji vařila, takže dneska bude na oběd nebo večeři:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se vzhledem blogu spokojená, žlutou mám ráda :) dýňovou polévku, tedy bez jogurtu taky musím zkusit a vůbec, začíná dýňová sezóna, zdýňuju se naprosto :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto polievku som zrovna vcera dostala od kamaratky a dnes ju mam na obed. :D

    OdpovědětVymazat
  4. vzhledu jsem se malinko lekla, myslela jsem, že jsem jinde :-D po začtení jsem pochopila, že ne a musím říct, že ta jednoduchost i žlutá se mi moc líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Celý můj život se prakticky ve všem řídím heslem "v jednoduchosti je krása" a tudíž se mi design moc líbí! Líbil se mi i před tím, příjemně se mi dívá na obrazovku a čte, cítím se u toho tak nějak klidně, takže chválím :))
    Jinak dýňová polévka vypadá úžasně! Mám ráda krémové polévky (třeba po té z hrášku bych se mohla utlouct) a dýně často nepřipravuji, takže děkuji za tip! Vlastně jediný způsob přípravy dýní, který dělávám, je opéci kousky dýně v troubě a pak rozmixovat a dochutit jako alternativu bramborové kaše. Nicméně náš studentský příbytek, kde bydlím s přítelem, troubou neoplývá :( takže polévku vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  6. Musím nejdřív někde zchrastit dýni! Už ták dlouho tu polévku chci udělat! :/ Sakráá :/
    A vzhled? Je pěkný, ale líbil se mi i ten předtím :)
    A k tomu jak vypadám, možná je to dobré, ale mě chybí ta spokojenost sama se sebou... :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Melounku, dýni kupuji v Tescu - není na ní napsáno Hokaido, ale maličké jsou a pokud vyloženě nečarovali s cenami, stojí okolo 20 Kč (kupovala jsem za 17 Kč/kg).
      A spokojená se sebou buď, vždyť za tvůj vzhled a postavu by 90 % slečen dalo nevím co:)!

      Vymazat
  7. Jé, dýni miluju! :-) Máme ji v mrazáku, tak ji vytáhnu a tento týden zkusím! :-)
    Jinak se hlásím k návratu mou cestou, omlouvám se za "flákání se" :-(

    OdpovědětVymazat
  8. super design! :)
    a o dýnové polévce jsem se dneska bavila s mamkou, musíme si hokaido koupit :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé dýňová polévka, tu mám v plánu zkusit už šíleně dlouho. Babička teď sklidila dvě asi 50kg dýně a neví co s nimi, asi si kousek vyžebrám :D Tento design se mi líbí více, mám ráda žlutou barvu a jednoduché věci :)

    OdpovědětVymazat
  10. Polévka vypadá skvostně! Taky mám doma dýni a váhám jestli mám udělat polévku, nebo pečenou dýni ! :D To je ale dilema!

    OdpovědětVymazat
  11. Nejlepší na dýni jsou semínka nebo kompot. :-) Vůbec si nedokážu představit, jak polévka chutná. :-)
    Blog máš nepřeplácaný, mně se líbí. :-) Musím si to taky nějak poštelovat. :-D
    Sofie je jméno či pseudonym?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polévka je jemná a výborná, jen nevím, k čemu ji přirovnat, ale s milým jsme se shodli, že byť jsme ji nikdy neměli, chutnala tak, jak jsme zhruba od dýně čekali:)
      O Sofii mám napsáno zde - http://live-with-myself.blogspot.cz/2012/05/zaciname.html - "Jméno Sofie znamená moudrost, podobně se jmenovala se má babička a navíc jej považuji za velmi pěkné, zvolila jsem jej tedy jako svou přezdívku" :)

      Vymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie