pátek 14. září 2012

Zapečený pangasius - bezpracný, rychlý, dietní

Pohled shora...
Ráda bych vám ukázala jeden další z mých oblíbených receptů, opět se vyznačuje tím, že jde o poctivé jídlo a přitom extra rychlé. Během zapékání ryby naškrábete a uvaříte brambory (stihnete i okurkový salát:)) a můžete baštit - já jsem ve čtvrt na osm začala a v 19:43 jsme usedali ke stolu, paráda!

Na 4 porce potřebujeme:
500g filet z pangasia
5 vajec
3 lžíce mléka
1 lžička koření na ryby (nebo dle chuti)
3 lžíce strouhaného sýra (také dle chuti)

Rozehřejeme troubu na 220 °C. Vejce ušleháme v misce (stačí vidličkou), přidáme mléko, sýr, polovinu koření a znovu prošleháme. Filety opláchneme, položíme do zapékací mísy, okořeníme z obou stran a rovnoměrně v míse rozložíme. Zalijeme vajíčky, maso vidličkou jemně nadzvedneme, aby se vaječná směs i pod něj a dáme do trouby. Pečeme do zezlátnutí (asi 20 minut - vždy ale berte v potaz, že každá trouba peče jinak a jídlo raději po deseti patnácti minutách zkontrolujte a v závěru hlídejte).

...a pohled na spodní stranu masa:)
Maso je křehké a lahodné, vajíčka pro něj tvoří nadýchanou peřinku a celé je to mňam:)! Navíc se jedná o pokrm, který vám dodá dost kvalitních bílkovin a když jej doplníte brambory a zeleninou, získáte oběd vynikající jak po chuťové, tak po nutriční stránce. 

Ještě dodám tip: Pokud byste dělaly méně porcí, bude to chtít menší zapékací misku, aby bylo maso ve vajíčkách ponořené a "plavalo" v něm (filety jsou tenké, ale pokrmu je několikacentimetrová vrstva...), jinak by se mohlo vysušit a za výsledek bych neručila:)
A co se koření týče, určitě záleží na tom, jaké použijete - já si na farmářských trzích kupuji směs bez přidané soli a proto musím dosolit zvlášť, většina koření z marketů ale sůl již obsahuje. Určitě byste jej měli cítit, ale chuť by neměla dominovat.

Dobrou chuť přeje
Sofie

10 komentářů:

  1. vypadá to lákavě. Určitě vyzkoušám:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Miliju ryby a zrovna jsem si uvědómila, že jsem už žádnou dlouho neměla. paradox co? :) Takže určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. miluju ryby, tak toto až bude doma pangas, vyzkouším! ;)
    Také dělám zapékaného, ale jinak- "dietněji" (myslím tím ty vejce) ale musí to býýt lahoda!;)

    OdpovědětVymazat
  4. Já sice pangase nemusím je na mě moc měkký...ale určitě vyzkouším s jinou rybkou..:) už jsem taky dlouho neměla žádnou..:D

    OdpovědětVymazat
  5. pangase ráda nemám, za to může školní jídelna, ta mi znechutila milion jídel :D
    ale ryby mám ráda, nejradši lososa ( v podobě tataráku nebo uzeného :D), a teď zrovna večeřím papriku a uzeného kapra:D nikdy dřív jsem to neviděla, dneska to mamka objevila v masně, a je to výborný :))

    OdpovědětVymazat
  6. Sofinko, myslíš, že bys mi prosím mohla znova poslat ten odkaz? A myslíš, že bych to pak už dostávala pravidelně?

    děkuju moooc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Giz, je to zde - http://www.nadeje-byliny.eu/static/32-Indikace-urceni-byliny- Určitě to pomůže více než cokoliv chemického!

      Vymazat
  7. Sofie, díky za tip, pangase mám ráda a tohle určo vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá výborně - pangasuse mám ráda, takže díky za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Zrovna ho obědvám a je to mňamka! Moc děkuji za inspiraci a recept :)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie