čtvrtek 30. srpna 2012

28. 8. a 29. 8. + Motivující píseň

V dnešní době je více než 95 % všech chronických onemocnění  způsobeno volbou potravy, jedovatými složkami jídla, nedostatkem živin a nedostatkem fyzického cvičení. - Mike Adams, "Hlídač zdraví"







...a já se snažím, aby mé jídelníčky byly  pořádku - níže jsou dva poslední a tip na song, který mě nakopová - ne v tom smyslu, že by se mi u něj dobře cvičilo (i když to by také mohlo platit), ale duševně...:)

Úterý 28.: 6:50 - ovesná kaše s Hollandií, kokosem a rozinkami
10:45 - kysané mléko, mandle
13:45 - špalda, sójové boby, restovaná cuketa
18:45 - salát (pekingské zelí, bílé papriky, eidam) +latté 
19:30 - vyjedení trochy kuřecího masa a zeleniny z kebabu od milého:)
22:00 - cottage, křehké plátky
Ke vtipné kombinaci salátu a kávy došlo tak, že jsem se v práci nestihla najíst a salát jsem tedy jedla v na zahrádce hospůdky - slečna servírka byla opravdu aktivní a latté mi přinesla ihned po objednání...:)

Středa 29.: 7:15 - ovesné vločky s Hollandií a žlutým melounem 
10:45 - grahamová houska, slunečnicová semínka, kysané mléko 
14:00 - krůtí a la gyros:) s bramborami, bohatou oblohou a jogurtovo-tatarkovým desinkem 
15:30 - vanička odtuč. tvarohu s kakaem, kokosem, lískovými oříšky a rozinkami + kousnutí přítelovy snickersky (provokatér!!!)
19:30 - sójové boby s paprikou a pórkem, část 1.
22:15 - sójové boby s paprikou a pórkem, část 2.
Pohyb: 40 minut badmintonu
Dopolední svačina byla větší, neseděla jsem v práci, ale běhala po městě - a ani nevím, kdy jsem milované grahamové pečivo jedla naposled. Oběd byl inspirací ze včerejška a s mužem jsme byli podobností chutí opravdu překvapeni a nadšeni a sklidila jsem spousty chvály:)! Překvapená chutí jsem byla i po obědě, a to chutí na sladké - udolala jsem ji tvarohem, ale že se ji mrše nechtělo odejít. Večer mě opět chytl měchýř, takže večeře byla nadvakrát a to jsem ještě byla ráda:-/
Po dlouhé době vidíte kolonku pohyb - i když nevím, zda to bylo vzhledem k večerním mukám zrovna prozíravé... ale byl to odpočinkový styl, už nám to jde, takže se tolik nenaběháme:)

A mám zde něco nezvyklého - chtěla bych vám představit píseň, která mi v posledních dnech zní   v hlavě:) Je skvělá po hudební stránce, ačkoliv uznávám, že na tom se shodnout nemusíme - mám ráda energický melodický rock a tento song je dle mého gusta. Každopádně text mě nakopává a motivuje a věřím, že i vás osloví. Jmenuje se Rearviewmirror (Zpětné zrcátko, což zní hůře:D) skvělé kapely Pearl Jam. K poslechnutí zde spolu s textem a jeho (amatérským) překladem. Ve svém zpětném zrcátku vidím mé "staré" já - škodila jsem si, trápila se a chci od toho pryč!

8 komentářů:

  1. já vím, četla jsem o tom, překvapilo mě jak moc to ovlivňuje! I všechny alergie na laktózu a podobně si způsobujeme sami.. Je to hrůza
    A ten song je opravdu dobrý!

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu inspirativní, tak bych chtěla takhle jíst, ale moje zažívání si vybere, co samo chce. Takže dneska zvládlo rybu, těstoviny, zeleninu, ale taky rafaelo a čokoládu, ač ji obyčejně nenávidím. Ach, ty nervy.

    http://jak-se-nezblaznit-z-chlapu.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tu písničku mám strašně ráda! Myslím ale, že amatérský překlad má na svědomí Lord Google, dost jsem se nasmála :D
    Zdá se mi fascinující (když jsem pročítala Tvé starší příspěvky), jak moc ses posunula! I kdyby nebylo 100 dní, můžeš na sebe být pyšná!

    A ještě mám otázku - jak chutná žlutý meloun? Dnes jsem si ho koupila (a to ještě před čtením tohoto článku) a celý den nemám odvahu zakročit... nebo spíš zakrojit. Jsem na chutě příšerně stereotypní :D

    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, moc mě těší vidět, že se slabostí pro Pearl Jam a zejména tento song zde nejsem jediná:)! Za pochvalu VELICE DĚKUJI, je to pocta:-*

      Žlutý meloun (i když si to asi už zjistila :D) mi chutná jako taková sladká okurka, má i podobnou konzistenci, jen je hutnější, ne tak vodnatý. Také jsem vůči němu byla nedůvěřivá, ale zbytečně, je to mňamka:)

      Vymazat
  4. Ahojda Sofí, to jsi mě moc a moc mile překvapila, děkuju ti za tip. Já se totiž bojím, že by do mě chtěly "rvát" nějaké prášky, aby se mi spravily hormony a já bych třeba mohla ztloustnou..ukážu to mamce, děkuju za doporučení...jen aby proti tomu něco neměli na gynelogii

    OdpovědětVymazat
  5. Panejo, ty seš tak milá, moc ti děkuju :) Zítra to ukážu mamce. Jsi fakticky anděl, já se totiž docela děsím dalších injekcí a prášků :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jídelníčky super - jako vždy :-)... a píšnička moc pěkná, taky mám svoje "nakopávačky" - jsou k životu potřeba...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Adele:) Chceš se o "nakopávače" podělit? Jsem holka zvědavá...:D
      Měj se krásně, S.

      Vymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie