neděle 19. srpna 2012

18. 8. + Práce na sobě

Krásný den přeji:)!
6:50 - ovesná kaše (s mlékem) s rozdrobenou zdravou margotkovou buchtou
11:15 - tvaroh s kakaem a agáve sirupem
16:00 - rýže natural s cizrnou, restovanou cuketou, olivovým olejem a ledovým salátem
18:15 - ledový salát, bílé papriky, na kostičky nakrájený eidam
20:00 - dietní hermelín nahřátý na pánvi s orientálním kořením a olivovým olejem


Zjišťuji, že momentálně mi mé jídelníčky naprosto vyhovují - nic nepočítám, porce jsou větší, než když jsem takto jedla dříve a také nejsem tak striktní a dogmatická ve výběru potravin. Obecně se snažím o větší volnost, ale také disciplínu. 

Pořídila jsem si zápisníček, do kterého si večer sepisuji, co mě za ten den potěšilo a co jsem pro sebe udělala dobrého. Člověk pak usíná příjemně naladěný, protože ví, že ten den nebyl vlastně vůbec špatný:)

Tento týden jsem se po dlouhé době viděla s kamarádkou, kterou mám moc ráda a považuji ji za jednoho z nejaktivnějších a nejmilejších lidí, které znám. O to víc mě potěšilo, že jsme se v kavárně s povídáním nezastavily a zjistily jsme, kolik toho máme společného - stala se z ní vegetariánka a má velmi blízko i k veganství, nechala si ode mě vyprávět o makrobiotice a zaujalo jí to:) To, s jakým přesvědčením mi říkala: "Mám se ráda, není mi jedno, co jím - moje tělo není popelnice, já mu chci dopřávat!" se mi hluboce vrylo do paměti...
Určitě bych ji chtěla zase vidět a do té doby...? Že by častější zařazování nějakých těch vegan-makrobio obědů jako dneska:)? 

9 komentářů:

  1. Máš to tu super, přidám si tě mezi oblíbené

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:)! I ty máš krásný blog, také přidávám.

      Vymazat
  2. Bude prosím receptík na zdravou margotkovou buchtu? Zní to dobře :)

    OdpovědětVymazat
  3. Recept na margotkovou buchtu bych uvítala taky :) Je faj, že jsi se viděla s někým, s kým máš teď tolik společného. Určitě by to takových obědů chtělo víc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, také mám pocit, že mi to pomohlo a podpořilo vůli a chuť pokračovat. A tento typ obědů mi velmi vyhovuje a když se dobře seskládají, jsou to mňamky, takže jich víc určitě bude:)

      Vymazat
  4. Ten jídelníček se ti vážně povedl :). Kde jsi sehnala dietní hermelín?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Meanril, dietní hermelín (přesněji camembert) kupuji v Lidlu, 125g za 18,90 Kč - hodnoty najdeš na internetu. Na večeři jej sním klidně celý, na svačinu si dám se zeleninou polovinu, je výborný a zasytí.

      Vymazat
  5. Po dietním camembert se taky podívám :-)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie