pondělí 20. srpna 2012

19. 8. + Veganský blog s inspiracemi a příběhem

Zdravím vás:)!
Včerejší pracovní bašta:
6:50 - ovesná kaše s broskví a Hollandií
11:15 - tvaroh s rozdrobenou margotkovou buchtou, mandle
14:30 - rýže natural s restovanou cuketou, cizrnou, olivovým olejem a ledovým salátem
18:10 - ředkvičky, pekingské zelí, kostičky eidamu
21:00 - restovaná cuketa (zbytek), cottage, ledový salát

Jak samy vidíte, jídelníčky nejsou vrcholem kreativity - od pátku jsem v práci a nic nového se mi vymýšlet po večerech opravdu nechce...:)

Přidávám tip na veganské tumblr jednadvacetileté Brittany, žijící v Kanadě - http://garden-of-vegan.tumblr.com/
Brittany je sympatická brunetka, která hodně vážila,  hodně zhubla, hodně jedla, hodně přibrala a nakonec zase hodně zhubla, tentokrát díky veganské stravě. Zbavila se přejídání a naučila se jíst zdravě a intuitivně. Nyní pravidelně přidává fotky svého jídelníčku, které jsou moc hezké a inspirující. Pod fotkou navíc vždy napíše, o co se jedná, jídla jsou na první pohled jednoduchá, nejedná se o žádné záludnosti, takže si samy můžeme něco podobného připravit:) 
Mě zaujal třeba tento nápad (viz obrázek) - celozrnný kuskus s česnekem, cibulí, mrkví a špenátem, tofu s krustou ze slunečnicových semínek, dušená brokolice... mňam:)!
Přiznám se, že je mi tento blog a i slečna mnohem sympatičtější než mnohem známější Undressed skeleton, kde sice najdeme spousty skvělých tipů, ale na mě působí až afektovaně - všechna ta dobarvovaná jídla a zdůrazňování malého množství kalorií - nehledě na to, že o Taralynn se píše, že zhubla tak, že jedla 1000 kcal denně, což bych nedoporučovala nikomu... Tato stránka naopak působí velice poklidně a mile, Brittany se naučila se mít ráda a klade důraz na zdravé jídlo, umírněnost a vyváženost - a inspirace na chutná veganská jídla se vždy hodí, občasné vynechání živočišných produktů může člověku jen prospět.

9 komentářů:

  1. Ten blog vypadá vážně moc hezky :) Taky moc Tralalynn nemusím. Občas tam kouknu, ale ne moc pravidelně. Stejně nic z těch věcí, které ona používá, u nás neseženu, kdybych náhodou podle ní chtěla něco vařit :D A taky se mi nelíbí její nízký příjem. Zhubla krásně, ale jíst 1500Kcal na udržování, ještě když sportuje, je podle mě opravdu málo a nedává to dobrý příklad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, přesně tak - i já se tam ráda sem tam podívám, ale jak říkáš, není to ono a ani bych mnoho surovin nesehnala. Sice chápu, že má až úporný strach z toho, že by zase přibrala, ale příkladem opravdu není.
      Brittany má jednoduché kombinace, třeba jen sušené ovoce se sójovým jogurtem a podobně, ale má na fotkách postavený celý blog a je to milé, navíc ukazuje, že i jako vegan může člověk jíst nápaditě:)

      Vymazat
  2. Máš hezký jídelníček a děkuju za tip na ten blog. Ani o jednom jsem popravdě neslyšela a ani se s ním nepotkala, tak si je ze zvědavosti nejspíš oba projdu .). A pak napíšu svůj názor.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip. Je to celkem i přeložitelné. Škoda že víc takových blogů není v češtině :(. I když u náš je spousta krásných blogů o zdravé výživě, ale těch opravdu inspirujících je málo. Postrádám takový podobný blog, kde dívka nebo lépe žena mého věku (to už to hubnutí jde hůře) měla velkou nadváhu a v blogu má od začátku vše popsané. To by mě hodně inspirovalo.Fotky,porovnání,úspěchy, neúspěch, cvičení a tak.:)))

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju za tip, rozhodně to tam pořádně prozkoumám :) Navíc obrázek s jídlem vypadá lahodně, mňam! :D TaraLynn znám už dlouho, mám ji ráda, ale co nemám ráda je dobarvování, přesně jak píšeš..

    Jídelníček máš náhodou moc fajn. Já chodím taky z práce až k večeru a jsem líná vymýšlet bůhvíco, nemám na to čas a už vůbec ne, když si chci ještě stihnout zacvičit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, slečno, ty máš ale krásný blog, rozhodně přidávám:)!
      Ona Taralynn bude skvělá a milá holka, líbí se mi, jak se všude krásně usmívá. Nápady má úžasné a stejně tak mnohé rady. Vzpomněla jsem si na ni, když jsem četla příběh Brittany, která také radikálně změnila životní styl, zhubla a je z ní kočka - ale její blog působí mnohem skromněji:)

      Za pochvalu jídelníčku děkuji, s tím časem máš naprostou pravdu - přijdu v sedm, vybalím, osprchuji se, udělám a sním večeři, umyji krabičky, nachystám jídlo na další den a je devět...:D

      Vymazat
  5. Máš krásný jídelníček :-)... a dík za tip na další blog :-), na U.S. jsem taky dřív koukala, ale mám na to podobný názor jako ty...

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za pochvalu, potěší! :)) Máme to prostě časově stejně :D

    Jinak.. Nevěřím na zázračné účinky Actimelu, neboj. Jen teď jsme ho koupili a někdo ho holt musí vypít, tak jsem se do toho dala já :D Co se týče Hollandie, kupovala jsem ji pravidelně a pak když jsem viděla v recenzi, že i když se tak tváří, tak není nejlepší a že nejlepší je Valašský bílý jogurt, tak jsem udělala změnu :) Každopádně, pokud bílý jogurt není břečka, tak sním kterýkoli :D Jsem na nich závislá.. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky drobíš buchty? :D Hned sem se na ten blog koukla a řeknu ti, že paráda.. Už mám na všecko políčeno a plánuju jak to budu vařit apod.. Akorát škoda, že nemáme to !silken tofu" či jak to tam je... To mě opravdu mrzí :/ A Undressed Skeleton se mi celkem líbí.. Jenom tam má hromadu věcí, které tady neseženu, takže to beru jen tak na inspiration :)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie