čtvrtek 23. srpna 2012

22. 8. + Kde berete kuchařskou inspiraci?

Zdravím všechny čtenáře!
Jídelníček z úterý zde neměl právo být:), byl podivný - ráno jsme měli s přítelem pudinkovou ovesnou kaši, po obědě jsem měla malou mléčnou čokoládu (z obchodu s pralinkami, byl to dáreček a já jej nemohla odmítnout:)) a pak se dostavily hrozné chutě, které jsem zaplácala - bílým vínem. Já, skoro abstinent!

Včerejší jídelníček:
8:00 - pečená dýně s cibulkou a skořicovo-karamelovo-česnekovou marinádou s olivovým olejem
10:45 - knackebroty, eidam
13:15 - hrst lískových oříšků
15:45 - kuřecí nudličky s paprikou a rajčaty v orientální jogurtové omáčce s bazalkou a oregánem, podáváno s kopečky celozrnného kuskusu
19:00 - meloun (hodně melounu)
19:30 - rybičkovo-jogurtová pomazánka s křehkými plátky
Včera jsme byli vyřizovat a zařizovat, takže oběd byl pozdější, začala jsem ihned po návratu a do hodinky byla bašta hotová, moc jsme si pochutnali a sklidila jsem opravdu veelkou pochvalu - inu, jsem šikulka:D

A nyní k věci:
Dnes se vás chci zeptat, kde berete inspiraci pro vaření?


Jak si můžete snadno všimnout, s vařením si ráda pohraji. V restauracích jím jen několikrát do roka, důvodem může být fakt, že studuji, ale pravdou je, že se považuji za vcelku zdatnou kuchařku a tak si raději koupím kvalitnější suroviny a chutnou krmi připravím doma.  Ale inspirace není nikdy dost a já bych se velmi ráda dozvěděla o vašich zdrojích:)
Nějaké webové stránky? Oblíbené časopisy? Či dokonce kuchařky?
A u mě jsou to alespoň stručně tyto - časopis Apetit, stránky Toprecepty, web Gurmánky Šárky... a jak nad tím přemýšlím, asi o tom někdy napíši samostatný článek:)

Předem díky za odpovědi!
Zdravím vás,
Sofie

8 komentářů:

  1. Inspirací je mi moje lednice :) Nejraději si recepty vymýšlím podle aktuální nálady, počasí a dostupných surovin, popřípdě něco příkoupím. Nejradši vařím zeleninu, maso i rybí a peču dezerty.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se přiznám, že nesnáším vaření, ale časopisy s recepty listuju hrozně ráda. Já si kupuju Apetit, FOOD a Gurmet (když na ně narazím) a pak různě co mě zaujme :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já hodně čerpám i z anglických zdrojů jako je allrecipes.com , bohužel je těžké občas sehnat suroviny, které tam využívají.
    Jinak máš nádherný jídelníček :) fotky by nebyly?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochválení jídelníčku, fotky mám, jak už jste si všimly, většinou podivné a nic moc, takže je přidávám jen k receptům a když mám pocit, že to opravdu stojí za to...:D

      Vymazat
  4. Já hodně čerpám ze zahraničních blogů. Chystám se na nějaký článek o nich. Jinak z časopisů je dobrý Albert, Apetit i FOOD ;) Pak drobečky, crustycorner apod ;) Jen bych tě chtěla upozornit na ocenění na mém blogu ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky :) No já jsem si taky říkala, jestli to nebude blbý, když budu každý level u 6 Week 6 Pack cvičit tři týdny. Ale zas podle toho, co jsem se dočetla tak to tak má být, tak nevim :D Asi uvidím, jak mě to bude bavit a kdyžtak bych to střídala :)

    OdpovědětVymazat
  6. já ještě na pinterest.com
    a nebo na různých blozích :) a apetit

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie