pátek 1. června 2012

Využijte červen naplno!

Zdravím vás v prvním červnovém dni! 
Dle předpovědi soudím, že co se ČR týče, příliš letně to nevypadá asi nikde. Ale nenechme se mýlit léto je za dveřmi! A co se vám vybaví, když se řekne léto? Zřejmě něco, co souvisí s pohodou, prázdninami a odpočinkem...
A co se vám vybaví, když se řekne léto a hubnutí?
...


Asi tak.


Nuže?


Uvědomujete si, že když se do toho dáte, budete na začátku prázdnin dost možná o 1, 2, ale třeba i 4 kila lehčí? To je výzva:)!
Stanovme si tedy červnový plán a ty čtyři týdny využijme na maximum!
Můj plán je následující:
  • Pokračovat v nastaveném systému jídelníčků a případně postupně zvýšit energetický příjem zhruba na 7500 kJ - do formování postavy jsem se intenzivně vrhla  půlce dubna, takže je na čase pomalu přidávat na jídle a to zejména takto:
    • zkoušet nové potraviny  - doma mám zatím neotevřenou červenou čočku, už otevřené tahini:), chystám se udělat si příští týden hermelín pečený v semínkové krustě podle Fitnessgirl, chci vyzkoušet nějakou proteinovou buchtu... 
    • vymýšlet nové kombinace čím víc nových nápadů, tím menší chuť vrátit se ke starým návykům!
    • ... zkusit vařit levněji - to už je spíše má osobní výzva - nevařím nijak draze už teď, ale nikdy není na škodu zkusit levnější recepty:)
  • Cvičit, cvičit, cvičit - jelikož pracuji na dlouhý-krátký týden, nebudu uvádět, kolikrát týdně chci cvičit to a to:), ale:
    • ve volných dnech se cvičení věnovat alespoň hodinu - zejména posilování a HIIT (Jillian Michaels - No More Trouble Zones, dnes chci vyzkoušet Boba Harpera a mám v plánu konečně vyzkoušet i Zuzku z Bodyrocku a její ZWOW)
    • v pracovních dnech alespoň 30 minut - ráno protažení (i když to se mi moc nedaří:)), večer ostrá chůze domů, něco s Jillian, eliptical...
    • každé cca tři dny tabata - spíše v pracovních dnech, zřejmě v kombinaci s:
    • pravidelně POP Pilates - vyzkoušet více cvičebních sestav (a třeba pak zkusit i úplně jiné pilates) a najít si takové, u kterého se celá protáhnu a bude mě bavit - protože svaly je třeba nejen posilovat, ale i protahovat, aby byly štíhlé a formovaly postavičku.

Konec řečí, jdu na Boba Harpera!

A co chcete mít na konci června splněno vy?

3 komentáře:

  1. Máš pravdu, třeba využít posledních týdnů. Taky se chci začít více snažit, nějak jsem poslední dobou polevila :) A rozhodně souhlasím s bodem vařit levněji :D S tím mám občas také problémy, že většinu peněz rozházím za jídlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, ty a polevila? KDE:D?! Čtu o tvých "dvoufázových trénincích" a padá mi čelist, máš můj obdiv, do toho to Insanity (které já bych ze zdravotních důvodů neudýchala ani omylem:))... opravdu děláš čest své přezdívce:-*
      Ad levnější vaření - my s milým vždycky dali za jídlo málo, hospodařit umím a pochutnali jsme si, ale od doby, co jím hodně zeleniny, šunku (jedině drahou lidlovskou), cottage atd. ty výdaje stouply, tak to chci postupně napravovat.
      A doufám, že dnes vše proběhlo v pořádku, myslela jsem na tebe!

      Vymazat
    2. Ni Insanity jedu podle plánu, ale těch hříchů v jídle tento týden...snad každý den něco :D Žádné přecpávání se naštěstí, ale cítím se přecejenom lépe se svým vyváženým a zdravým jídelníčkem. Což se mi dneska už celkem daří, i přes tu maturitu :) Děkuji, že na mě myslíš, asi to zabírá, protože jsem dopadla doslova na výborné :)

      S tím jídlem je to fakt no, kvalitnější šunka něco stojí a pokud nechci jíst tu obyčejnou, co kupují naši domů, musím si připlatit. Občas si tu kvalitu dopřeju, ale taky to není vždy. Stejně tak se snažím nedělat pořád nějaké speciality a vařit levněji, pokud to jde. Protože jinak ve výsledku utratím vše za jídlo, místo toho, abych si něco ušetřila nebo si koupila něco na sebe. Je to sice dobrá investice, do zdraví, ale nic se nemá přehánět. Musím se holt naučit umírněnosti :D

      Vymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie