středa 13. června 2012

Hlavně nehladovět!

 
Dneska jsem opět viděla diskusi, kde si paní stěžovala, že mívá večerní chutě a neví, jak jim čelit. Dámy se snažily odhalit příčinu - a často tipovaly, že dotyčná málo jí. A samozřejmě měly pravdu, ukázalo se, že její jídelníček se skládá hlavně ze zeleniny, knackebrotů a obsahuje jen trochu bílkovin, samozřejmě celková energetická hodnota byla hluboko pod jejím bazálním metabolismem. Vůbec se jí a nechci vysmívat, naopak - pracovala na sobě a věřila tomu, že pro sebe dělá to nejlepší. Chodila cvičit, jedla zdravě a přesto nehubla. Proč? Tělo hladovělo a za takové situace bylo schopno z potravy tak tak pokrýt svůj "provoz", natož aby se vzdávalo tukových zásob...
A protože ani já nechci jít ve svých jídelníčcích špatným příkladem, dala jsem si na začátku června za cíl postupně zvýšit svůj energetický příjem na 7500 kJ. Už jsem pokročila a pokud si jídlo dobře rozvrhnu, daří se mi jíst nad 7000 kJ. Plán tedy dodržuji a jsem za to ráda:)

1 komentář:

  1. Ahch jo, já prostě nevím, jak to udělat...ted se snažím jíst 5x denně...a vychází mi to na 4500Kj - je to strašně málo...ale když si k tomu dám ještě něco, většinou přešvihnu strašně moc tuky a sacharidy...řešení?

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie