pondělí 11. června 2012

Jídelníček 11. června taktně vynechme...

Holky, moc vám děkuji za podporu, opravdu jste mi pomohly! 
Některé jste mi doporučily přidat sacharidy. Vím, že teď jich jím méně, ale bílkovin a tuků jím dost a pravdou je, že ty by nic nezměnily - hlad ani chutě nemívám, jde o psychiku. Potřeba se čas od času přejíst ve mě je, bohužel, ale asi se není čemu divit, když jsem to v 17-18 letech dopracovala pomalu k bulimii. Ještě loni jsem něco takového dělala třeba i jednou za týden. Co bydlím s přítelem, vím, že "nesmím", takovou holku by si nezasloužil:), jenže i tak tomu jednou za měsíc nezabráním. A to si jídlo nevyčítám - je jasné, že návštěvě si pár kousků buchty s chutí dám nebo že si na grilovačce dopřeji i půlnoční pečené maso. Až ty poslední dva měsíce jsem na sebe přísnější a počítám příjem, ale i v té době jsem si příležitostně bez výčitek dopřála. Jenže je rozdíl dopřát si a vědět, že ke zdravému přístupu k jídlu patří i kus dortu na oslavě narozenin a mezi tím, kdy děláte to, co jsem udělala dneska.
Ale říkám si, že když se mi tu frekvenci podařilo takto snížit, snad se toho jednou zbavím úplně...


Každopádně hlavu vzhůru, jeden špatný den mi mé snažení nezkazí! Zítra mám volno, chci se podívat po nějakém oblečení (když je mi to moje už velké:)), zacvičím si a budu na sebe hodná, protože kdo jiný by mě měl mít rád než já sama:)

5 komentářů:

  1. tak jsem psala odpoledne že už nemívám chutě, tak teď jsem snědla celou čokoladu. No jo nervy!:/

    OdpovědětVymazat
  2. Správný přístup :) Taky jsem dnes trošku "ujela" na nutele, zítra mám zkoušku, u mně je to taky vždycky nervama.. Ale večer jsem to snad aspoň trošku vycvičila no každopádně mám lepší náladu :) Užij si zítřejší nákupy !

    OdpovědětVymazat
  3. To jsi napsala krásně, je důležité mít ráda hlavně sama sebe. Jaký by to pak byl život a jak by tě vůbec někdo měl mít rád, kdyby ses neměla ráda ty sama? :) Určitě se ti toho přejídání podaří zbavit. Já tomu taky věřím už jenom proto, že se stále více snižují ty frekvence :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, vím o čem mluvíš. a věř, že přejídání se časem zbavíš, nebo bude úplně minimální! :-)
    A když se to stane za měsíc? A co, tělo to asi chce! a jednou za ten měsíc to není hřích, horší je, když by to bylo každý týden! Také se mi to stalo nedávno, ale hoď to za hlavu a řekni, že příště odoláš. Zlepší se i tvá pevná vůle! :-)
    Držím palce! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem teď neměla dobré dny. Nesnáším ten pocit, kdy se nenávidím za množství jídla, které do sebe doslova nacpu. Kdy je mi špatně od žaludku a ještě hůř je na tom moje psychika. S přejídáním bojuji už téměř jedno desetiletí, řekla bych, že nyní jsem na tom nejlíp za všechny ty roky, ale moje myšlení, chování stále není a nejspíš nikdy nebude zcela normální. Proto jsem ráda za každý den a každou minutu, kdy se k té normálnosti alespoň trochu přiblížím.

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie