středa 6. června 2012

"Když může ona, můžu i já!" aneb Jak se hubne kardiačce (plus fotky!)

K tomuto příspěvku mě vedl komentář, který jsem ráno na svém blogu četla, konkrétně jedna jeho část:
"cvičení mi vyjde tak dvakrát, třikrát týdně a to je málo.:-( (na tabatu zatím nemám :-))"
A já ve své odpovědi zmínila, jak tabatu (více zde) dělám já - začala jsem pomalu, ve svém tempu a postupně přidávala. A ve "svém tempu" dělám u cvičení vše, jsem na to zvyklá od malička. Člověk po operaci srdce na sebe holt musí být hodnější:)

Narodila jsem se se srdeční vadou, kterou bylo nutné ihned operovat - památku mám od klíční kosti téměř k pupíku a také v diáři ve formě pravidelných návštěv kardiologie. Díky skvělým rodičům mě nikdy nenapadlo to nějak řešit, spíše mě vedli ke čtení než k pobíhání s dětmi venku a ani tu jizvu jsem nikdy nebrala jako problém, nenapadlo mě, že někoho může napoprvé celkem vyděsit, jak mi po čase přiznali kamarádi. Zpětně jsem pak musela ocenit milého za to, že že když ji viděl prvně, nedal na sobě znát žádné překvapení a jen se nadšeně kochal jejím okolím:)

Ačkoliv sama sebe považuji za úplně zdravou holku, která jen někdy nedoběhne tramvaj:), nějaké následky mi zůstalyRychleji se zadýchám a nevydržím dlouhou intenzivní námahu. Díky pravidelnému cvičení (v rámci mých možností a s přestávkami na vydechnutí) se mi ale úžasně zlepšila kondice a já můžu bez nadsázky říci, že nyní zvládám více, než některé mé netrénované kamarádky:)! Takže v tréninku se cítím lépe při posilování, zato vyloženě skákavá cvičení vypouštím, zadýchám se během prvních dvou minut a do konce cvičení bych dech nepopadla.

Včera jsem zde chtěla vložit fotku, ať vidíte, že vám o hubnutí nepovídá slečna, které se to nedaří a jejíž rady zřejmě moc nefungují:) - vzdala jsem to, všude jsem si připadala moc široká. Je to tím, že mi při operaci byly přeseknuty svaly, formující štíhlý pas, takže pravidelně posiluji šikmé břišní svaly a zkoumám výsledky. Nějaké jsou, ale "vosí pas" mít nebudu. Velkým povzbuzením mi ale bylo, když jsme s milým nedávno viděli stánek jedné pojišťovny, kde měřili tělesný tuk - ihned jsem se vrhla ke slečně s přístrojem:) a výsledek předčil má očekávání - 20,5 %, což je u ženy spodní hranice. Můžu si tedy s dobrým pocitem říct, že to, co vidím jsou svaly a netrápit se něčím, co změnit nemůžu. A i ty fotky zde umístím - "dříve" a "zatím"!

         Cca 6 týdnů cvičení

Holky, co tím vším chci říci - když můžu já, můžete i vy! Každá máme hranice svých možností někde jinde, všechny se ale musíme snažit překonávat samy sebe, jedině tak dosáhneme našich cílů:)!


PS: O cvičení a jídelníčcích, které k tomuto výsledku vedly, se rozepisuji zde http://live-with-myself.blogspot.cz/2012/05/zaciname.html :)

19 komentářů:

  1. To bříško je nádherné, krásně vyrýsované.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :) Taky mám srdeční vadu, takže musím u cvičení poznat "své hranice" :) Ale přesně jako ty, nikdy jsem se na to nevymlouvala - jsi mi tím moc sympatická ;)
    A pravda je, že to jde!!!
    Nechtěla bys spřátelit? Zatim pa, Juicy

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadáš vážně parádně! A to, že takhle zvládáš cvičit a překonávat se i přes zdravotní problémy je skvělé. Většina by to vzdala s tím, že prostě "nemůžou cvičit". Ale ty jsi příklad toho, že když se chce, všechno jde. A výsledky tomu odpovídají :)

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto parádní bříško:) a tedy žádnou jizvu zde nevídím, ale tak jako tak tě obdivuji jak to vše zvládáš a bereš s nadhledem..klobouk dolů;)

    OdpovědětVymazat
  5. Lauritta: Díky, heslo je Krev, pot a slzy:D!

    Juicy: Určitě moc ráda, jen mi řekni, co proto mám pro spřátelení udělat, s blogem se teprve sžívám:) A vymlouvání - určitě se mnou souhlasíš v tom, že tolik lidí je na tom hůře, tak proč zrovna já bych se vymlouvala, viď?

    Fitness-girl: Od tebe mě to opravdu potěšilo:), výsledky jsou zatím takové, ale usilovně pracuji na lepších;)!

    Anonym: Ono, vyfotit přímo jizvu by v mém případě znamenalo vyfotit prsa, takže se do toho úplně nehrnu:D Ne, vážně - je poměrně vybledlá (tím, že už ji mám 22 let:)), takže na fotkách většinou vidět nejde, v reálu si jí člověk ale nemůže nevšimnout. A bříšku vyřizuji pochvalu a moc děkuje;)!

    OdpovědětVymazat
  6. No to koukám! vůbec jsem netušila, že tě omezuje zdravotní stav...o to více ti fandím a chválím jak šikovná jsi. Jsi neuvěřitelná inspirace. Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  7. Panečku, koukám ajko hrom, fakt paráda! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Smekám před tebou klobouk! Vážně nádherný výkon i přes zdravotní potíže! ;) Moc ti fandím a jsi mou motivací! ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Musím tedy také napsat komentář. Wow! :) Jsi opravdu velká inspirace.

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím, že je to úžasně motivační článek - nejen tím, jak to prezentuješ, ale i tím, že se každá může "porovnávat" s tebou. Ať to pokračuje pořád stejně skvěle!

    OdpovědětVymazat
  11. smekám... Máš nádherné bříško

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Sofie, u té druhé fotky máš napsané ... po 6 týdnech cvičení. Můžeš mi přiblížit, co všechno jsi cvičila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Maddean, vše je řečeno zde - http://live-with-myself.blogspot.cz/2012/05/zaciname.html Díky za komentář, Sofie:)

      Vymazat
  13. jsi skvělá !!! Nejraději bych řekla, jak moc, ale slova mi zůstávají v hlavě a nějak to nejde napsat. A bříško máš do prdele fakt strašně super :D Gratuluji a přeji hodně štěstí a zdarvíčka :)

    OdpovědětVymazat
  14. tak to je bomba!!!!! Já teprve začínám, dlouho jsem se k tomu odhodlávala :) Budu ráda kdybysme spřátelily :) Minnie

    OdpovědětVymazat
  15. Hi there colleagues, pleasant article and nice arguments commented at this place, I am genuinely enjoying by these.


    my blog post The Tao Of Badass

    OdpovědětVymazat
  16. Krásný pokrok, jsi třída! To bříško, zalykám se závistí (samozřejmě jen tak naoko, strašně Ti to přeju :D).

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie