sobota 9. června 2012

Shut up and squat!

... aneb Drž hubu a dřepuj!
Mám za sebou náročný den - nevyspalá, nepříjemná, vzhledem k tomu, že pracuji s lidmi a měla bych být milá, nic moc. Posílala bych je dnes všechny do ... pryč. Nebyla jsem otrávená, měla jsem vztek!

Přišla jsem domů (skoro jsem běžela), zapnula Offspring, popadla přítelovy činky (na které jsem si předtím netroufla!), pustila Zuzčin ZWOW a jela jsem. Říkala jsem si "Jo, pojď do mě, dej mi zabrat!". Workout skončil, pustila jsem další údernou kapelu, popadla jsem hřídel, co má milý na činky a ani jsem to nepočítala. Dřepnout, zvednout, dřepnout, zvednout... 

Pak jsem ale ucítila koleno, sakra - přenesla (!) jsem si eliptical, dala hudbu ještě hlasitěji a jela. Řeknu vám, taková rychlost se na tom displeji za ty roky ještě neobjevila!
Po 15 minutách jsem cítila, že už začínám být klidnější. Pustila jsem tedy ještě optimistické písně a pak už jela pomaleji (asi takovou rychlostí, jakou bych jet měla:)). Bylo mi skvěle. Uběhne dalších deset minut. Ještě jeden song, v klidu, vydýchávat...

Jako bonus jsem si vzala pěkné pohodlné černé prádlo a protahovala se před zrcadlem. Podívej se, vypadáš úžasně! Jo, sekne ti to! A ano, jsi spocená, sotva stojíš na nohou, ale vypadáš ŠŤASTNĚ!


Víte, co je na tom vtipné? Že jsem se vás tady chtěla zeptat, jak se vám, které s tím máte zkušenosti, daří překonávat nutkání k přejídání. Přiznejme si, ten pocit, kdy jíte a jíte a nemusíte nic řešit... ano, výčitky pak přijdou, ale jíst tabulku čokolády... a druhou... všechno co chcete... nebylo to tak špatné, jinak bychom toho rovnou nechaly. 
A teď? Kostičku čokolády si ráno klidně dám, tělo si to zaslouží, ale ten pocit, jaký jsem měla dnes, mi jídlo nikdy nedá! Jsem si tím sakra jistá:)

6 komentářů:

  1. taky jsem dneska byla vzteklá a až cvičení mě z toho trochu dostalo :))

    OdpovědětVymazat
  2. tyyyyjo, pěkně ses vybila, to fakt čumim :-D...já teda s extra přejídánim problémy neměla...ale vždycky sem hodně ujížděla na sladkym...a dneska sem si nedala vůbec nic, jen dopo ovoce a odpoledne sem na tu sušenku koukala a řikam si ne, to vydržim...a jakej mam teď super pocit!

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek! Já s přejídáním problém nikdy neměla, takže ti bohudík neumím odpovědět. Ale ten pocit totálního vyčerpání ze cvičení, kdy se mi vyplaví endorfiny a já jsem šťastná a usměvavá na všechny strany, to je pocit, který opravdu miluju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ha, to je super článek .))) Po workoutu je mi vždy skvěle, ale dokopat se k němu ....eeeee pro mě nepřekonatelný problém ./

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím proč, ale tyto obrázky mě demotivují. :) Někoho to ale nakopně kupředu..

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem problémy s přejídáním měla právě, když jsem si sem tam dovolila nějakou tu sladkost. Dala jsem si čtvereček čokolády a najednou jsem potřebovala další a další... Teď už jsem přes 2 roky zdravě žijící člověk a jediný sladkosti které si dopřeji jsou ovoce, někdy kvalitní cereální sušenky na snídani - a žádné přejídání už nehrozí:)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu Váš názor:)! Díky za komentář, případnou odpověď najdete opět zde. Sofie